top of page
SITEGertenboekenvoldoendegordijn11febr12

Gert Boullart

Boeken

Mijn boekgeheimen

 

'Vertel!' Goede films, theaterstukken, liedjes: ze vallen te herleiden tot een passioneel verhaal met gedreven personages. Die moeten je meeslepen vanaf de eerste regel. Geen franjes. Elke zin, zelfs ieder woord overweeg ik dus tien keer. Pff, zwoegen is dat.

 

'Wat blijft er dan nog cool aan boeken schrijven?' blaas je. Awel, de gedachtewereld van een karakter kan je heel treffend schetsen met gerichte pennenstreken. Daarnaast waadt de auteur als een heuse god door zijn zelfgeschapen universum. Wow! Een boek kent immers geen beperking in tijd en ruimte. The sky... euh, your fantasy is the limit. 

 

Een vertelsel smaakt voor mij als een heerlijk gerecht met de ingrediënten in de juiste verhouding; niet te weinig en niet te veel zout, voldoende peper. Ik streef steeds naar een evenwicht tussen dialoog en beschrijving, onderzoek het subtiele verschil tussen taalvondsten en gekunsteldheid...

 

... Hallo, ben je daar nog? Sorry, ik liet me gaan. Proef hieronder enkele pagina's. Ze liggen minder zwaar op de maag dan deze tekst. Bon appetit!

Top Shop

Inkijkpagina's