Referenties

Theater Top wordt gesubsidieerd door de provincie Oost-Vlaanderen en structureel gesteund door de stad Oudenaarde en CC De Woeker.

 

2001: Productieopdracht Fonds Ontwikkelingssamenwerking: Lan en Pam uit Vietnam

 

2002: Winnend Technopolisproject Reuske Reuske

 

2003: Kinderjuryprijs Free-Time, Gentse feesten voor Kleine Arthur, Grote koning

 

2007: Juryverslag Landjuweel: Geboeid publiek, dramaturgisch goed onderbouwd, leuke vondsten!

 

Theater Top speelde onder meer in de Culturele Centra van Oudenaarde (De Woeker), Moorslede (De Bunder), Tielt-Winge (De Maere), Lendelede (Den Top), Jette (Essegem), Ledegem (De Link), Roeselare (De Spil), Buggenhout (De Pit), Ganshoren (De Zijpe), Hechtel-Eksel (De Geesk), Bonheiden (t Blikveld), Ravels (De Wouwer), Wevelgem (Cultuurcentrum), Watermaal-Bosvoorde (Wabo), St.-Truiden (De Bogaard), Haacht (Studio 2000), Laken (Nekkersdal), Slijpskapelle (DOude schole), Ieper (Cultuurcentrum), Beveren Waas (Ter Vesten), Heule (De Voncke), Oostkamp (De Valkaert), De Haan (Wielingen), Machelen (De Guldepoort), De Pinte (Cultuurcentrum), St. Eloois-Winkel (De Link), Kortrijk (Arenatheater), Wingene (De Fenix), Adegem (Den hogen pad), Vissenaken (De Kronkel),

 

Theater Top is een vaste klant in het Internationaal Congrescentrum te Gent. We frequenteren ook de theaterfestivals Pardoes van CC Moorslede, Poppen aan zee van de stad Oostende, Pop en Top van CC Beveren-Waas, De Poppentovertrein in Lier en uiteraard De Gentse feesten waar we al tien jaar een grote publiekstrekker vormen. In het ICC speelden we ook voor het COV-congres. We werden gevraagd voor het gerenommeerde theaterfestival te Oostende. 

 

Daarnaast waren we te gast op het Opendoekfestival Spots op West en het figurentheaterfestival van Cultuurcentrum Ieper. Ook gerenommeerde musea doen geregeld op ons beroep: Het Abdijmuseum Ten Duinen in Koksijde, het Provinciaal Archeologisch museum te Ename en het kasteel van Poeke. 

 

Omwille van de geslaagde visuele impact bij anderstaligen, vermelden we graag de voorstellingen in de Refuge te Brugge (gesloten asielcentrum) en de gevangenis van Merksplas. 

 

Tot onze dromenjagers behoren ook de provinciale domeinen Puyenbroek Wachtebeke en De Nekker Mechelen. En last but not least zijn er natuurlijk een heel pak onvolprezen en re-boekende jeugddiensten, bibliotheken, scholen en verenigingen. 

 

Televisie 

 

Theater Top was verschillende keren te gast voor de VRT in Man bijt hond en werkte mee aan het RTBF-programma Vous Permettez Raymond. De première van Aoe Aoe werd uitgezonden op de regionale televisie AVS. 

 

Gert en Bart Boullart worden daarnaast geregeld gevraagd als buiksprekers in een hele rits radio- en TV-programma's (VTM & VRT) en wonnen onder meer de humorwedstrijd Luc Allo. 

 

Artistieke achtergrond 

 

Gert Boullart (artistiek verantwoordelijke Top) schreef zeven jeugdboeken voor Abimo en Deltas en is auteur van 'Popgepast' (3000 ex., uitgeverij Abimo), wat in 2010 herwerkt werd tot 'Pop en spel'.

Daarnaast volgde hij diverse opleidingen: In 2004 een Masterclass drama bij VRT-scripteditor Ed Vanderweyden en in 2005 bij dezelfde docent een Masterclass scriptwriting. In 2006 een Masterclass regie bij Jef Mellemans. In 2007 een Masterclass figurentheater bij Paul Contreyn en in 2008 een Masterclass Scriptwriting bij VRT-scripteditor Wout Thielemans.

CONTACT

Wallestraat 55, 9700 Oudenaarde

Mail: info@theatertop.be / Tel: +32.475.76.82.67

© 2018 Atelier Top

  • YouTube Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Facebook Social Icon