top of page

Kinderproducties

Theater Top logo

Lachebekjes

Honderd procent gegarandeerd lachen geblazen van begin tot eind! Buikspreker Mister Boullart brengt in deze show het allerbeste van dertig jaar kinderanimatie, magie en poppentheater: het ondeugende Mannetje Maan, de brutale vogel Zano, het bange eendje Troetel enz. Deze onovertroffen buikspreekacts met professionele Axtell-poppen uit Amerika zijn dan ook puur interactief naar kids èn ouders. Als klap op de vuurpijl: het keigrappige knijpnummer met mensen als levende poppen.

Aoe Aoe!

Een spetterend jungleverhaal! 'Aoe' kwam na een vliegtuigcrash als baby terecht in het oerwoud. De zwarte panter Kyra zet de andere dieren op tegen 'die gemene mens'. Een brandend actueel verhaal dus over verdraagzaamheid. 

Clown Dobbel en de Heksenzwam

Door een stommiteit van Dobbel is de koningin veranderd in een aap. De heksenzwam kan de betovering ongedaan maken maar Troela het duivelinnetje en Basil de dwaze krokodil strooien roet in het eten.

 

Voor zijn dertigjarig bestaan maakte theater Top een soort best of- productie: een mix van klassieke interactieve poppenkastelementen met hedendaagse beeldende en dramatische accenten. Het resultaat is een spetterend grappig en visueel spektakel dat meteen bijzonder veel lof oogstte bij het publiek. Ideaal als Halloweenvoorstelling!

Kleine Arthur, Grote Koning!

Wie wordt de nieuwe koning? De stalknecht en Lancelot proberen om beurt het zwaard uit de steen te trekken. Dat lukt echter alleen mensen met blauw bloed. Oog in oog met een draak, zegt Merlijn. Maar wat moeten ze met dat beest? Doden? Een lief babydraakje!?

 

De klassieke Arthurlegende kan je meebeleven in een heuse burcht met echte zwaarden, een geheimzinnig drakenwoud en grappige figuren. Licht, geluid, muziek en special effects creëren daarbij een heel bijzondere magische sfeer!

Meerminnetje

De kleine Aqua wordt als baby veranderd in een zeemeermin. Op haar 16de verjaardag redt het meisje prins Hans Anders uit het water en verlangt ze steeds meer naar de mensenwereld. De zeeheks wil Aqua benen bezorgen maar dan wel in ruil voor haar stem... 

 

Top vormde H.C. Andersens beroemde sprookje om tot een (h)eerlijk spektakel dat, door de sterk visuele aanpak, ook de allerkleinsten meeneemt. Kom en geniet van een geheimzinnige, verrassende waterwereld met gekke hybride wezens in een gevarieerde mix van stevig acteerwerk, grappig poppenspel en prachtige muziek. Ja, inderdaad: Eddy Walvis is gewoon... geweldig!

Pinokki-oh!

Pinokkio is een pop. Of niet? Gepetto is zijn papa. Of niet? Pinokkio weet nog niets van de wereld af. Hij zet een klas op stelten, redt een prinses uit de poppenkast en verandert door zijn stommiteit in een ezel. Zal hij ooit een èchte jongen worden?

 

Theater Top creëerde in 2008 een zeer dynamische versie van de beroemde lange neus en won prompt (voor de tweede keer al!) de Gentse Feesten Kinderjuryprijs. In 2012 kreeg het stuk een fris nieuw jasje, boordevol extra gags met schitterende kostuums, pittige figuren en bijzonder slimme decorwissels. Een absolute aanrader!

Clown Dobbel en het spookje.jpg

Clown Dobbel en de Gekke Griezels

Na het succes van 'De heksenzwam' heeft clown Dobbel een splinternieuwe show: een unieke combinatie van een échte poppenkast en clownerie. Gert Boullart (clown levensgroot) en Mieke Buytaert (achter de kast en meer...) verrassen je met twee griezelverhaaltjes. 

Het eerste voert de luie heks Peuterneus ten tonele. Die lokt de ijverige spin Sebastiaan in de val en verplicht hem haar huistaak te maken. In het tweede stukje worden Dobbel en de kids uitgedaagd om op het kerkhof te overnachten. Zo maken we kennis met het grappige lieve spookje Willemientje. Die wil graag clown worden. Dat is echter niet naar de zin van de spokenmeester die eist dat Willemien de kids bang maakt. Gelukkig heeft onze clown voor alles een keileuke oplossing met telkens een sublieme finale... 

bottom of page