top of page
Verliefd op de leraar
Combifoto boek en theater cast combi 2 c

Spel: Anna Robijns, Gert Boullart, Maggy Hombecq, Grietje Moerman, Koen Verhaeghe, Els Devogelaere, Eva Dewaegeneere, Nelis Vilijn en Luna De Jonghe

Techniek: Bo Goeminne

Podiumcoach, script, muziek: Gert Boullart

 

Amber is 17. Ze droomt van een theatercarrière. De nieuwe leraar Nederlands Rob speelt met de leerlingen het stuk Reinaert de vos. Onder de indruk van Ambers prestatie, regelt Rob een 'dramatische' auditie in het conservatorium te Gent. Leraar en leerlinge worden verliefd en komen terecht in een draaikolk van passie en schuld. Als Amber tegen een rigide turnlerares opkomt voor een gepest meisje, staat de school op stelten. Een verhaal over kuddegeest versus authenticiteit.

 

Verliefd op de leraar is een multimediaal highschoolproject ter gelegenheid van 40 jaar Theater Top, Het is gebaseerd op Gert Boullarts 11de boek, verschenen bij uitgeverij Bibliodroom, te koop in Atelier Top en de Standaard Boekhandels. Een tienkoppig getalenteerd team met een naturelle Anna Robijns in de rol van Amber, brengt dit modern Romeo en Juliet-verhaal tot leven in korte emotionele scènes. De romantische kleinkunstsongs stelen uw aandacht op Spotify. 

Adriaen Brouwer - Terug naar Oudenaarde
Adriaen Brouwer
Video afspelen

Spel: Gert Boullart/ Mieke Buytaert

Regie-advies: Hugo Elebaut

Stemmenwerk: Marie Boullart en theaterkids

Techniek: Janna Boullart

Historisch theater oubollig? Vergeet het! Verwacht je bij Brouwer aan een 'duivels' ongewoon begin, actuele 'tinten', een streepje humor en een pittig liefdesverhaal. Gebaseerd op de recentste historiek en met verwijzingen naar het Oudenaards/Enaams erfgoed, wordt het een heuse tijdreis.

 

Een snel veranderend verrassend decor, tien riante kostuums, een uitgekiend geluids- en lichtspel: Atelier Top haalt alles uit de kast om de getormenteerde schilder in korte, sterk visuele scènes tot leven te wekken. De première oogstte een staande ovatie en blozend veel lof van publiek én cultuurprominenten. Mis je plaatsje in deze emotionele rollercoaster niet, boek nu dat ticket. Doen!

Beest

Gert Boullart, Kurt 'Belleman' De Smet en Birthe Dekempe bezorgen u een spannend avondje uit met deze fijne thriller. De bekende psychiater Johnson ontvoert het respectloze meisje Lena met als bedoeling haar op te voeden tot 'echte liefde'. Maar onnozele Jean zet de politie op hun spoor. In Johnsons tuin schuilt bovendien een zeer nerveuze Dobermann.

Beest is een krokante mix van thrillerelementen met een liefdesverhaal en een royale scheut humor. De treffende geluidsband en de naturelle acteerprestaties zorgen ervoor dat u elke seconde vastgenageld zit aan uw stoel. Kogelvrije vesten op aanvraag!

Jeanne... mijn kind

Frankrijk, 1429. Nadat haar dorp brutaal is overvallen door de Engelse bezetter, hoort Jeanne d'Arc vreemde stemmen. Vier jaar later, nauwelijks 17 jaar oud, krijgt ze van de kroonprins een leger waarmee ze Orléans bevrijdt. Maar dan wacht Jeanne de beruchte heksenjager Cauchon.... 

 

Dit krachtig historisch drama wordt geënsceneerd met prachtige kostuums, originele muziek en "flamboyant" acteerspel. De brandstapelscène is zeer subtiel en emotioneel.

Damiaan

Beleef de beroemde boerenzoon vanaf zijn geboorte tot zijn komst op Molokai. Ervaar hoe de koppige, opvliegende maar keiharde werker als een orkaan het eiland transformeert tot een boodschap van hoop. Voel hoe hij wanhopig botst met zijn oversten en tenslotte compleet aftakelt.

 

Onze Damiaanvoorstelling is al tien jaar een enorm succes en laat niemand onbewogen. Gert Boullart glijdt naadloos van het ene personage in het andere en gebruikt authentieke foto's om de wereld van Jef De Veuster te evoceren. Een aanrader! 

 

Monologenfestival Cultureel Centrum Wingene: Charismatisch!

Passiespel

Drie simpele rekwisieten: een brood, een beker en een doek.

Drie symbolische gewaden: zwart, rood en wit.

Drie markante figuren: Kaifas, Herodes en... Pilatus.

 

Een uitgekiend afwisselend spel neemt je mee van olijfberg tot Golgotha. Melodieuze kleinkunstliedjes vormen de rode draad en vloeien samen met een treffende geluidsscore naar een einde waarin iedereen zijn eigen vragen invult.

Een verhaal van Kerstmis

Londen 1870. Ebenezer Scrooge leeft alleen nog voor zijn zaken. Drie kerstgeesten confronteren de vrek met zichzelf in verleden, heden en toekomst.

 

Het beroemde kerstverhaal van Charles Dickens werd voor deze evocatie bewerkt tot een indringend epos door de subtiele interactie tussen spel, belichting en geluid.

Breendonk

'Niet kiezen is ook een keuze' Albert Camus

April 1943: Udo, een wehrmachtsoldaat tegen wil en dank, wordt als bewaker aangesteld in het fort Breendonk. De kampomstandigheden zetten de soldaat aan het denken, zeker als hij het knappe joodse weerstandsmeisje Lize ontmoet. Ze groeien naar mekaar toe. Maar Udo heeft ook een duister kantje en wordt bovendien gemanipuleerd door een fel antisemitische SS-officier. Deze laatste heeft een verborgen agenda waarmee hij Lizes verzetsactiviteiten op het spoor komt...

 

Breendonk is een bijzonder indringend historisch drama en een warm pleidooi voor een (zelf)kritische ingesteldheid. De voorstelling duurt zestig zeer beklijvende minuten en wordt gespeeld met drie beroepsacteurs in korte scènes afgewisseld met authentieke videobeelden van het kamp. Het einde grijpt onverbiddelijk naar de keel. Een ideale opwarmer voor een bezoek aan het fort.

Nine/Eleven

Vijf jaar na het WTC- drama: Twee journalisten krijgen een ooggetuigenverslag met bijzonder schrijnend fotomateriaal. De ideale springplank voor een promotie zo lijkt het... ware het niet dat het verhaal de reporters confronteert met hun privé-leven. In één grote flashback volgen we de gebeurtenissen vanuit de zuidertoren. Wie zal het overleven, en tot welke prijs?

 

'Hoe gaan ze dit ten tonele brengen?!' De veelgestelde vraag vooraf werd zeer succesvol ingevuld bij de première. Naast een uitgekiend klank- en lichtspel geven de spelers u het gevoel midden in het inferno te zitten. De wachtzaal van de 78ste verdieping vormt het decor waarin twee sollicitanten, een glazenwasser en een directeur het drama aan den lijve meemaken. De acteurs werden geplukt uit het familiegezelschap: Gert, Bart, Anneleen en Marie Boullart.

Drama

Theater Top logo
bottom of page