top of page
nine eleven flyer voor nieuw 2022 eind juli.jpg

It might be your last day, what would you do?

Zuidertoren, WTC, 78ste verdieping, 11/09/2001: sterk gebaseerd op de historiek ervaren we de aanslagen door de ogen van vier werknemers. Hun relaties, waarden en ambities krijgen plots een totaal ander perspectief. Wie overleeft en wat is de oersimpele boodschap?

 

'Alsof je er middenin zit.' 5 jaar terug oogstte dit drama al heel warme reacties. Het suggestieve klank/lichtdecor en de krachtige karakters nemen je mee op een beklijvende trip.

Combifoto boek en theater cast combi 2 c
Verliefd op de leraar

Amber is 17. Ze droomt van een theatercarrière. De nieuwe leraar Nederlands Rob speelt met de leerlingen het stuk Reinaert de vos. Onder de indruk van Ambers prestatie, regelt Rob een 'dramatische' auditie in het conservatorium te Gent. Leraar en leerlinge worden verliefd en komen terecht in een draaikolk van passie en schuld. Als Amber tegen een rigide turnlerares opkomt voor een gepest meisje, staat de school op stelten. Een verhaal over kuddegeest versus authenticiteit.

 

Verliefd op de leraar is een multimediaal highschoolproject ter gelegenheid van 40 jaar Theater Top, Het is gebaseerd op Gert Boullarts 11de boek, verschenen bij uitgeverij Bibliodroom, te koop in Atelier Top en de Standaard Boekhandels. Een tienkoppig getalenteerd team met een naturelle Anna Robijns in de rol van Amber, brengt dit modern Romeo en Juliet-verhaal tot leven in korte emotionele scènes. De romantische kleinkunstsongs stelen uw aandacht op Spotify. 

Adriaen Brouwer - Terug naar Oudenaarde
Adriaen Brouwer
Video afspelen

Historisch theater oubollig? Vergeet het! Verwacht je bij Brouwer aan een 'duivels' ongewoon begin, actuele 'tinten', een streepje humor en een pittig liefdesverhaal. Gebaseerd op de recentste historiek en met verwijzingen naar het Oudenaards/Enaams erfgoed, wordt het een heuse tijdreis.

 

Een snel veranderend verrassend decor, tien riante kostuums, een uitgekiend geluids- en lichtspel: Atelier Top haalt alles uit de kast om de getormenteerde schilder in korte, sterk visuele scènes tot leven te wekken. De première oogstte een staande ovatie en blozend veel lof van publiek én cultuurprominenten. Mis je plaatsje in deze emotionele rollercoaster niet, boek nu dat ticket. Doen!

Beest